"Съндърланд" спечели много ценна точка след нулево равенство срещу "Арсенал" у дома и успя да се измъкне от зоната на изпадащите преди последните си четири мача за сезона.

Тимът на Сам Алърдайс събраха 31 точки и се изкачиха на 17-ата позиция благодарение на по-добрата си голова разлика спрямо "Норич".

"Черните котки" и "канарчетата" са изиграли по 34 двубоя, докато третият замесен отбор в битката за оцеляване - "Нюкасъл", е на 19-о място с 30 точки от 35 мача.

Два от тези три отбора ще се присъединят към "Астън вила", който вече се сбогува с мястото си във Висшата лига и може да постави нов рекорд за най-малък точков актив.

"Съндърланд" има мачове със "Стоук", "Челси", "Евертън" и "Уотфорд" до края. За "Норич" предстоят срещи с "Арсенал", "Манчестър юнайтед", "Уотфорд" и "Евертън". "Нюкасъл" ще срещне "Кристъл палас", "Астън вила" и "Тотнъм".

"Арсенал" пък пропусна възможността до голяма степен да подпечата мястото си в топ 4. "Артилеристите" събраха 64 точки, колкото има и третият "Манчестър сити". "Манчестър юнайтед" е четвърти с 59 точки, но и мач по-малко от двата тима пред себе си.

Дневник