Един от лидерите на "Манчестър юнайтед" - Хуан Мата, направи интересно изказване, според което заплащането на футболистите е прекалено високо. Самият той изрази готовност да играе и за по-ниска заплата.

Повод за повдигането на темата е недоволството на феновете в Англия, които смятат, че играчите печелят нереално високи премии и заплати, особено като се има предвид слабото представяне на местните клубове през последните няколко сезона в Европа.

Мата има висше образование със специалност журналистика и не се притеснява какво ще работи, след като спре с футбола.

"Мразя бизнес-страната на футбола. Аз обичам неговата част, в която се бориш, в която се конкурираш със съперника. Обожавам да тренирам и ако ми се наложи да намаля парите си, за да играя футбол, без замисляне ще го сторя", коментира Мата.

"Заплащането във футбола сега е един балон. Сравнявано с останалата част от обществото, ние получаваме ужасно много пари. Моите уважения към футболистите, но аз получавам добра заплата в света на този спорт. Но сравнено с 99.9% от останалите испанци, моите пари са ужасно много", каза още футболистът в телевизионно интервю.

Дневник