"Манчестър сити" и "Реал" (Мадрид) слагат началото на заключителната фаза на тазгодишното издание на Шампионската лига с първия полуфинален сблъсък помежду си днес от 21.45 часа българско време.

"Гражданите" за пръв път стигат до тази фаза на турнира и имат амбицията да стъпят за първи път на европейския връх. Испанският клуб пък е свикнал да е сред най-добрите и е рекордьор по титли, а до това стъпало е стигал 27 пъти.

Двата тима са се изправяли един срещу друго само два пъти - в груповата фаза през сезон 2012/2013. Тогава белите печелят с 3:2 на "Сантиаго Бернабеу", а мачът в Манчестър завършва 1:1.

"Сити" е в серия от четири домакински мача без поражение в турнира, но "Реал" е спечелил последните си три визити на английска земя.

Наставникът на домакините от Англия Мануел Пелегрини е в специална ситуация, след като ще се изправи срещу бившия си тим. Двубоите ще са и от последните му начело на "гражданите", след като той ще напусне клуба през лятото.

"За нас е много важно да играем на полуфинал. Не го постигаме всяка година. Опитът е много важен в такъв момент. Три от четирите ни мача ги изиграхме с човек по-малко. Важно е да не правим дузпа или ненужен фаул. За мен е едно и също дали водя "Сити", или "Реал", защото целите всяка година са едни и същи. Трудно е да сравнявам този "Реал" с онзи, който водих преди години. Трябва да внимаваме с целия отбор, не само с Роналдо", коментира Пелегрини.

Той няма да може да разчита на Яя Туре, който има мускулни проблеми, но в състава ще се завърне капитанът на тима Венсан Компани.

"Намираме се в един много хубав етап от сезона. Трябва да го завършим добре и съм сигурен, че можем. Не мога да кажа дали хиксът ще е добър резултат или не. Ще се опитаме да вкараме и да не допуснем попадение. Аз съм спокоен. Само по време на мач има леко напрежение, но преди и след него винаги съм спокоен. Не искам да се повтаря случилото се в Германия (загуба с 0:2 от "Волфсбург"). За мен най-трудното като треньор е да кажа на играчите кои 11 започват", заяви наставникът на "Реал" Зинедин Зидан.

В неговия тим Кристиано Роналдо и Карим Бензема страдат от леки травми, но французинът смята, че двамата нападатели ще са готови за двубоя на "Итихад". В тяхно отсъствие в двубоя с "Хихон" Гарет Бейл пое отговорността и изведе тима си до обрат от 0:2 до 3:2.

"Приятно е да се върна в Англия, очаквам с нетърпение мача. Надявам се да го спечелим. Разбираме се отлично с Кристиано, понякога пресата създава грешни впечатления, а всъщност няма нищо. Кристиано и аз искаме да печелим титли с "Реал", и това е най-важното. Първите срещи винаги са по-сложните, с по-малко голове, но се надявам да отбележим поне един. Зидан ни дава страхотно самочувствие. Невероятно е, откакто пое отбора, играем както искаме, показваме най-добрия си футбол", заяви Бейл в навечерието на двубоя.

"Реал" е един от отборите, които играят в Шампионската лига дълги години. Печелили са много трофеи и определено ще е вълнуващо да им се противопоставим . Нуждаем се от подкрепата на феновете. Ще се опитаме да направим добър резултат у дома, да не допуснем голове, защото това ще е ключът към успешното преминаване в следващия кръг", коментира защитникът на "гражданите" Пабло Сабалета.

dnevnik.bg