"Манчестър сити" и "Реал" (Мадрид) завършиха при нулево равенство в първия мач от полуфиналите в Шампионската лига. Срещата на "Етихад" между десеткратния шампион и отбора, който за първи път е сред четирите най-добри в Европа, не предостави очакваното зрелище.

Една от причините вероятно беше отсъствието на голмайстора в турнира през сезона Кристиано Роналдо. Португалският нападател не успя да се възстанови и беше извън групата на белите. Вместо него Зинедин Зидан пусна Лукас Васкес.

В течение на мача френският треньор имаше и друг проблем - на почивката му се наложи да смени Карим Бензема с Хесе Родригес. Колегата му Мануел Пелегрини също направи принудителна смяна на основен футболист - в 39-ата минута Давид Силва напусна и в игра влезе Калечи Ихеаначо.

Първото полувреме премина доста постно без голови възможности пред двете врати. Спорът се водеше основно в средата на терена, а няколко единоборства доведоха до накъсването на играта.

В началото на втората част картината се запази. Испанците поискаха дузпа за нарушение на Николас Отаменди при единоборство с Бейл в наказателното поле на "гражданите", но сигнал не последва.

Постепенно "Реал" пое инициативата и започна да атакува в търсене на победата. Мадридчани създадоха няколко опасности, но без успех. При първите две Серхио Рамос и Хесе стреляха неточно с глава.

В 79-ата минута Джо Харт спаси с крак вратата си след удар на Каземиро с глава. Три по-късно след нов ъглов удар от ляво топката попадна в Пепе, който от два метра стреля в тялото на хвърлилия се пред него вратар.

"Манчестър сити" погледна в атака в последните минути. Най-напред бърза атака беше спряна от защитата, а в последните секунди Кейлор Навас изби след опасно изпълнение на Кевин ден Бройне от фаул.

Статистиката дава много голямо предимство на "Реал" преди реванша. Никога досега "Манчестър сити" не е успявал да продължи в евротурнирите след равенство у дома в първия мач (5 от 5 отпадания), а мадридчани са се класирали в следващата фаза в 22 от 23 случая след равенство като гост.