Най-добрата защита ще срещне най-доброто нападение в Шампионската лига. "Атлетико" (Мадрид) приема "Байерн" във втория от полуфиналите в надпреварата.

Двубоят представя и впечатляващ треньорски дуел между Диего Симеоне и Хосеп Гуардиола. Двамата се познават отлично от времето, в което испанецът беше начело на "Барселона".

Въпросът е дали Гуардиола е научил урока, който аржентинецът изнесе срещу миналогодишния шампион. И по-важното - дали има отговор на изразения тактически стил. "Байерн" е вкарал 28 гола в надпреварата дотук, но "дюшекчиите" са допуснали пет гола.

Срещу "Барселона" Симеоне и футболистите му показаха нагледно, че могат да укротят дори звездното трио Меси-Неймар-Суарес. Сега са настроени да го повторят и срещу баварците.

Възможно е тактическото надиграване между треньорите да доведе до втори полуфинален мач, лишен от блясък. Такъв беше и двубоят между "Манчестър сити" и "Реал" (Мадрид), завършил 0:0.

Споменът за 1974 г. и традициите

"Атлетико" и "Байерн" играха финал в Европа през 1974 г. Тогава баварците излязоха победител и вдигнаха купата.

За тях това е 17-о участие в полуфиналите. От своя страна, мадридчани са сред четирите най-добри за седми път в историята си, но и за четвърта поредна година.

Симеоне изтъкна, че в състава му не мислят за загубения финал от преди 42 години. "В живота и във футбола реванши няма, има нови възможности."

"Пред себе си имаме голяма възможност. Трябва да се съсредоточим върху едно нещо - да спечелим. Те има силно нападение и силна защита. Ние имаме добри показатели в отбрана, но за да отстраниш съперника, трябва да вкараш. Това ще опитаме да направим", каза Симеоне.

Колегата му Гуардиола го похвали за работата му на "Висенте Калдерон". "Най-големият успех на "Атлетико" е, че те се наредиха до "Барселона" и "Реал" (Мадрид). Това е най-голямото постижение на Симеоне", заяви испанецът.

Той е впечатлен от постоянството на "дюшекчиите". "Това е много трудно - да побеждаваш, побеждаваш, побеждаваш. Обикновено, само големите отбори го правят, играят в три различни турнира и мач след мач бият, бият, бият."

"В спорта най-трудното нещо е да печелиш година след година. Всеки може да победи веднъж, но да се задържат на върха - това е впечатляващо", добави той.

dnevnik.bg