"Виляреал" измъкна победа с 1:0 срещу "Ливърпул" с гол във втората минута на последната минута в в първия полуфинален мач между двата тима в Лига Европа.

След легендарния си обрат срещу "Борусия" (Дортмунд) в предишната фаза, този път "мърсисайдци" не впечатлиха особено с играта си, а драматичната развръзка не бе в тяхна полза. "Жълтата подводница" пък търсеше победата до последния момент и заслужено стигна до минималния успех.

В другия полуфинален мач "Севиля" стигна до равенство 2:2 при гостуването си на "Шахтьор" (Донецк).

Първото добро положение в двубоя на испанска земя бе за играчите на Юрген Клоп, като още в петата минута Джо Алън получи топката на добра позиция, но ударът му не затрудни вратаря на домакините.

Постепенно "Виляреал" пое инициативата и не я изпусна до почивката. Роберто Солдадо на два пъти и Томас Пиня направиха пропуски, но стопроцентови положения нямаше.

Минута след почивката обаче Седрик Бакамбу можеше да изведе "жълтата подводница" напред, но ударът му с глава след центриране от корнер срещна гредата. В 65-ата минута страничният стълб помогна и на домакините след изстрел на Роберто Фирмино.

В 87-ата минута Бакамбу стреля много опасно, но Симон Миньоле реагира страхотно и изби в корнер. В ответната атака Алберто Морено се озова на добра позиция, но точно преди шута му топката отскочи от неравност на терена. Той не я уцели добре и я прати високо над напречната греда.

В 92-ата минута след страхотна атака на домакините Денис Суарес се оказа вдясно в наказателното поле и изведе Адриан, за когото не бе проблем на празна врата да отбележи ценното попадение. "Мърсисайдци" претендираха за засада, но такава нямаше и двубоят завърши с победа на "Виляреал".

Другият испански тим в тази фаза на турнира - "Севиля", също се добра до добър резултат с късен гол при гостуването на "Шахтьор". Андалусийците поведоха с гол на Витоло още в шестата минута, но с голове на Марлос и Тарас Степаненко домакините обърнаха резултата още преди почивката. След почивката "Севиля" игра по-концентрирано и стигна до равенството с гол от дузпа на Кевин Гамейро в 82-ата минута.

Дневник