Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира в Истанбул на червени кортове, след като победи Иржи Весели със 7:6 (1), 6:1 след 1.19 часа игра.

Българинът изпитваше колебания само в първия сет, но в ключовите моменти демонстрира характер и стигна до успеха с тайбрек. Чехът, който преди две седмици победи световния №1 Новак Джокович в Монте Карло, пък се срина напълно във втората част и улесни максимално съперника си.

Димитров достига за втора поредна година до полуфиналите на турнира, а негов съперник тази година ще бъде победителят от сблъсъка между Марсел Гранойе Пуйол и Иво Карлович.

Двубоят започна с убедителна игра на двамата тенисисти при свой сервис и до 3:2 за чеха двамата загубиха само по една точки, когато подаваха. В шестия гейм обаче Димитров претърпя малък срив и допусна пробив на нула, който Весели затвърди за 5:3. Българинът обаче показа характер и спечели три поредни гейма, с които изравни, а след това вкара частта в тайбрек.

В него хасковлията стартира ударно и поведе с 5:0, а след това даде само точка на съперника си, за да поведе в мача.

Във втората част Весели започна да прави много повече непредизвикани грешки, а след 1:1 претърпя тотален срив и загуби пет поредни гейма. В тях Димитров не се разколеба за миг, започна да играе с настроение и напълно заслужено се поздрави с победата.

Дневник