Най-доброто нападение срещу най-добрата защита - втори рунд. Преди седмица най-стабилната отбрана в Шампионската лига - тази на "Атлетико" (Мадрид), изпълни задачата си и испанците победиха с 1:0 "Байерн" в първия полуфинален мач.

Сега баварците имат много трудната задача да намерят ключа към вратата на съперника. Дотук - не само този сезон - Диего Симеоне и отборът му показват забележителна тактическа сила. Хосеп Гуардиола, от своя страна, неведнъж е давал примери, че умее да намира решения на подобни сложни загадки.

С мисъл за предстоящия мач "Байерн" се задоволи с равенство 1:1 срещу "Борусия" (Мьонхенгладбах) и отложи празненствата за поредната си титла в Бундеслигата. "Атлетико" спечели нова победа в Примера дивисион и продължава да преследва "Барселона" (двата състава са с равни точки, но каталунците са начело с по-добри показатели).

В Мюнхен домакините ще са без Ариен Робен и Холгер Бадщубер, които са контузени. Други проблеми в състава си Гуардиола няма. Симеоне няма да може да използва Тиаго, който е със счупен крак.

"Не трябва да мислим за това колко гола е нужно да вкараме. На първо място трябва да мислим за това да се защитаваме добре и да контролираме мача. Искаме притежание на топката и искаме голове", каза Гуардиола.

Според него "Атлетико" се защитава добре, но освен това е опасен в нападение. "Ще създадем възможности, макар и да не са много."

"Това ще е последният ми мач в Шампионската лига в Мюнхен. Тук винаги са се отнасяли към мен великолепно. В Германия се играе по малко по-различен начин и се опитах да приспособя някои неща. Научих много тук. Постигнахме много, но винаги е трудно да стигнеш финала в този турнир", добави Гуардиола.

Колегата му Симеоне заяви, че "футболът е фантастичен спорт и има много различни начини да играеш в зависимост от това с какви състезатели разполагаш". "Работата ни в последните години ни носи ползи сега. Имаме опитни футболисти, имаме и нови момчета и е наистина прекрасно да работя с тях. Това влияе на резултатите ни."

Според аржентинеца "Атлетико" е действал умно в първия мач. "Ще видим колко умно ще изиграем втория, а и колко умно ще действа "Байерн". Всеки двубой е различен. Искаме да спечелим, това е планът ни. Желанието ни е да играем добре и да се насладим на успеха си. Но преди всичко - това, което има най-голямо значение, е да се класираме за финала", каза Симеоне.

Дневник