Българският тенисист Григор Димитров започва участието си в турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид. Той излиза днес не преди 16 ч. срещу испанеца Пабло Кареньо Буста в среща от първия кръг на надпреварата на червени кортове.

Димитров ще потърси начин да се отърси от тежката загуба във финала в Истанбул. В Турция 28-ият в света допусна обрат срещу Диего Шварцман.

Българинът може да се надява да продължи добрата си статистика срещу Буста. До момента той има три победи от три мача срещу испанеца, като не е загубил сет.

Двамата вече се срещнаха в първия кръг в Мадрид преди две години. Тогава Димитров спечели с 6:2, 6:4 по пътя към осминафиналите. Миналия сезон българинът постигна най-доброто си представяне в турнира, като игра в четвъртфинала, където загуби от Рафаел Надал.

Сега при успех във втория кръг ще срещне кипъреца Маркос Багдатис или неудобния французин Жил Симон, от когото наскоро загуби в Монте Карло. При евентуално участие в осминафиналите на пътя на Димитров може да се окаже Анди Мъри.

Дневник