Голямата изненада вече е факт - "Лестър" е шампион във Висшата лига. Триумфът на "лисиците" беше подпечатан след равенството 2:2 между "Челси" и "Тотнъм".

"Шпорите" се нуждаеха от задължителна победа, за да съхранят надеждите си за обрат в първенството. На "Стамфорд бридж" воденият от Маурисио Почетино състав поведе с 2:0 през първото полувреме. След почивката обаче сините се хвърлиха и стигнаха до равенството.

"Лестър", който преди година постигна чудо, за да се спаси във Висшата лига, този сезон спечели шампионската титла в Англия за първи път.

"Тотнъм" даде заявка за първа победа срещу "Челси" като гост от създаването на Висшата лига. И по-важното - да продължи да преследва водача. Хари Кейн откри резултата в 35-ата минута, като се възползва от подаване на Ерик Ламела в наказателното поле.

Минута преди почивката Сон Хьон-Мин увеличи преднината на отбора си. Той получи от Кристиан Ериксен и прати топката в долния десен ъгъл.

"Челси" върна единия гол в 58-ата минута след ъглов удар. Гари Кейхил беше изпуснат и централно срещу вратата със силен удар намали. Райън Мейсън пропусна отлична възможност да върне преднината от два гола на отбора си в 76-ата минута. Той беше изведен сам срещу Асмир Бегович, но не успя да го преодолее.

Вместо това в 83-ата минута сините изравниха. Воденият от Гуус Хидинк състав направи много красива атака, като в завършващата ваза Еден Азар и Диего Коща си размениха двойно подаване. Белгийският полузащитник получи и с техничен удар прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Юго Лорис.

От този момент "Тотнъм" сякаш рухна и вместо да създават положения, "шпорите" започнаха да извършват груби нарушения. "Челси" удържа преднината си и връчи титлата на "Лестър", воден от бившия мениджър на сините Клаудио Раниери.

Дневник