Два отбора с добри футболисти и огромни възможности влизат в решителен спор за място във финала в Шампионската лига. "Реал" (Мадрид) приема "Манчестър сити" тази вечер в реванш от полуфиналите в надпреварата.

Преди седмица на "Етихад" двата състава завършиха при нулево равенство в мач без блясък. головите положения бяха малко, като едва след 70-ата минута мадридчани създадоха няколко възможности, но не ги използваха.

Сега те се нуждаят от победа, докато англичаните биха се задоволили с каквото и да е голово равенство. На "Сантяго Бернабеу" се срещат два клуба с много сходства и различия. Класните футболисти и огромният бюджет попадат в графата на приликите, но "Реал" ще разчита на огромния си опит и традиции. Срещу десеткратния шампион в надпреварата се изправя отбор, който за пръв път е на полуфинал. Но е амбициран да продължи към върха.

Статистиката

Тя дава много голямо предимство на испанците. Никога досега "Манчестър сити" не е успявал да продължи в евротурнирите след равенство у дома в първия мач (5 от 5 отпадания). Мадридчани, от своя страна, са се класирали в следващата фаза в 22 от 23 случая след равенство като гост.

Притеснителното за англичаните е, че от 432 минути нападателят им Серхио Агуеро няма точен удар във вратата в мачовете от надпреварата. Той не е вкарвал от четири двубоя в турнира, което му се случва за пръв път от сезон 2011-12.

Домакините могат да се надяват да продължат серията си, като този сезон все още не са допуснали гол на свой терен в Шампионската лига. Споменът за трите гола на Кристиано Роналдо и обрата срещу "Волфсбург" в предния кръг са съвсем пресни.

Съставите

Добрата новина за "Реал" е, че португалецът се завръща в игра. Зинедин Зидан обаче най-вероятно няма да може да използва Карим Бензема и Каземиро.

"Сити" ще е без един от основните си футболисти - Давид Силва. Очаква се Мануел Пелегрини да може да използва Яя Туре.

Дуел на "Бернабеу": Опитният "Реал" срещу амбициозния "Манчестър сити"

Мануел Пелегрини се надява отборът му да продължи към финала в последния му сезон начело на "гражданите"

Треньорите

Зидан каза ясно, че ще е провал, ако "Реал" не стигне финала. "Намираме се в добър момент и искаме да продължим. Предстои много труден мач и ако не стигнем финала, ще е провал, защото искаме да сме там", каза той.

Според французина вторият двубой ще е по-сложен от първия, тъй като всичко ще се реши в него. "Наясно сме. Уважаваме съперника - имат много добри футболисти и особено в нападение. Мачът ще е различен спрямо този с "Волфсбург" на "Сантяго Бернабеу". Не можем да вкараме два или три гола за 15 минути. Предстои ни мач, в който трябва да изстрадаме всяка минута до 90-ата."

Пелегрини изтъкна важността от това отборът му да е на финал, но и да покаже хубав футбол. "Иска ми се да не печеля със съдийска грешка, както ни се случи с "Малага" срещу "Борусия" (Дортмунд) в четвъртфиналите преди няколко сезона, защото усещането е непълно. Не споделям и идеята за планиране на мач, с който да се класирам по какъвто и да е начин, дори и с изритване на топката в трибуните. Не ми се струва добре, когато говорим за полуфинал пред пълен стадион и милиони пред екраните, да опитам да се класирам по всякакъв начин."

По думите му има много повече възможности отборът да продължи към финала с хубава игра, отколкото с измама или изчакване на някаква грешка.

Пелегрини съжалява, че няма да може да използва Силва. "Той ни дава идеи. В първия мач игра само 45 минути и беше замесен в най-добрите ни възможности. Нито "Реал", нито "Сити" могат да са зависими само от един играч."

dnevnik.bg