Разпределителят Георги Братоев остана извън разширения състав на националния отбор по волейбол и според информация на "Дневник" това не е временно.

Селекционерът Пламен Константинов обяви 35 състезатели за предстоящия сезон, като плеймейкърите са петима. Сред тях не попада Братоев, който този сезон беше привлечен в "Тренто". Миналата есен от състава отпадна и брат му Валентин.

На поста Константинов е избрал Георги Сеганов, Георги Манчев, Добромир Димитров, Любомир Агонцев и Чоно Пенчев. Един от тях, но не Агонцев, ще е новият титулярен национален разпределител.

Интересно е, че в състава попадат трима братя - натрупалият опит Николай Пенчев и по-малките Чоно и Розалин.

Константинов вече заяви, че ще направи промени в националния отбор, както и че ще използва повече състезатели. Те ще бъдат разпределени в двата отбора - съответно за участието в Световната лига и Европейската лига.

От опитните състезатели, играли досега в националния отбор, ги няма Тодор Алексиев, Николай Николов и Теодор Салпаров.

Либерото, който спечели Шампионската лига със "Зенит", приветства подмладяването, но каза, че е готов да играе, ако бъде повикан. 33-годишният Алексиев също е под въпрос дългосрочно, тъй като няма да може да изкара нов олимпийски цикъл.

От 17 до 19 май в Краков националите ще играят в турнира "Хуберт Вагнер". В надпреварата ще участват домакинът Полша, Сърбия и Белгия.

Дневник