Мениджърът на "Манчестър сити" Мануел Пелегрини определи липсата на късмет като една от главните причини за отпадането от "Реал" в полуфиналите на Шампионската лига.

"Гражданите" загубиха гостуването в Мадрид с 0:1, което се оказа и единственият гол в този сблъсък.

"Тръгваме си с много горчив вкус в устата. Не заслужавахме да загубим. Те имаха голям късмет при гола им. И двата отбора не създадоха много положения. Равенството щеше да бъде справедливият резултат", заяви Пелегрини след мача.

Според него двата отбора са били напълно равностойни, като са вложили много старание, но са показали малко интересни неща в атакуващ план.

"Играхме срещу силен отбор, но не срещу отбор, който е по-добър от нас. В такива мачове винаги се нуждаеш от малко късмет, за да продължиш. "Реал" имаше късмет, а ние - не", допълни чилийският специалист, който отново остана в подножието на финала.

"Не съм доволен, защото не успяхме да създадем положения. Липсваха ни ясни идеи какво да правим в атака и затова не сме на финал. Но не заслужавахме да загубим, защото при "Реал" положението беше същото. Нито един от двата отбора не заслужаваше да спечели. И двата мача бяха много равностойни, двата тима показаха здрава работа и малко футбол. Защитата спечели над нападението", каза още той.

"Не мисля, че "Реал" показа някакво превъзходство над нас. Имахме шанс, когато Фернандиньо удари гредата. Като цяло обаче и двата отбора нямаха много възможности. Трябваше да бъдем по-креативни в последната третина, а не успяхме. Давид Силва определено ни липсваше, а Яя Туре тъкмо се върна от контузия, което означава, че нямахме много креативни халфове, които можеха да направят разликата", допълни Пелегрини.

Той все пак оцени много високо представянето на "Сити" в Шампионската лига през този сезон. "Това беше специален сезон, защото този полуфинал беше важен за отбора. Сега трябва да се класираме за Шампионската лига и следващия сезон. Този отбор винаги трябва да се цели във финала", завърши чилиецът.

dnevnik.bg