Анди Мъри и Кей Нишикори се класираха за четвъртфиналите на "Мастърс" турнира в Мадрид, след като постигнаха двусетови победи.

Поставеният под №2 в основната схема шотландец се наложи с 6:4, 6:2 над французина Жил Симон след 1.41 часа игра. Мъри позволи на съперника си да стигне само до две възможности за пробив, които той отрази, а от своя страна успя да спечели подаването на съперника си три пъти - веднъж в първия и два пъти във втория сет.

Британецът не показа никакви колебания и спечели 75% от разиграванията си след първи сервис и 76% след втори срещу съответно 68% и 40% за Симон.

Нишикори също записа успех в два сета, но доста по-трудно. Той се наложи с 6:4, 7:5 за 1.40 часа над друг френски представител - Ришар Гаске. Шестият в света японец проби съперника си още в първия гейм и запази преднината си до 3:2, когато загуби подаването си при първата възможност на своя съперник в мача. Той обаче веднага върна пробива и и при втория се сетбол затвори първата част с 6:4.

Във втория сет Нишикори отново направи ранен пробив в третия сет и при 5:4 сервираше за мача. Гаске обаче отрази три мачбола, а в последствие и проби японеца. Веднага след това той не успя да защити подаването си и така предостави втора възможност на съперника да сервира за мача. В решаващия 12-и гейм той стигна до брейкпойнт, а след това отрази и още един мачбол, но в крайна сметка Нишикори сложи точка на спора.

dnevnik.bg