Шампионът "Севиля" се класира за нов финал в Лига Европа. Испанците победиха с 3:1 "Шахтьор" и са на крачка от третата си поредна титла в надпреварата.

Домакините продължават в турнира с общ резултат 5:3 след равенството 2:2 от първия мач.

В спора за титлата "Севиля" ще играе с "Ливърпул". Англичаните победиха с 3:0 "Виляреал" попречиха да се получи нов испански финал, какъвто ще има в Шампионската лига.

Срещата започна спокойно без опасности пред двамата вратари. В деветата минута украинците допуснаха груба грешка и съперникът им се възползва. Гостите загубиха топката в своята половина при изнасянето ѝ напред и тя попадна в Кевин Гамейро, който даде преднина на отбора си.

Андалусийците взеха инициативата, но постепенно съперникът им се вдигна. В 32-ата минута Тайсън стреля от разстояние, а топката мина встрани от вратата.

"Шахтьор" изравни минута преди почивката след отлична атака. Марлос изведе технично Едуардо зад защитата и нападателят уверено преодоля Сория. В последните секунди на частта украинският отбор притесни отново отбраната на съперника, но домакините все пак се справиха и изчистиха.

Шампионът в турнира успя да вкара ранен гол през второто полувреме. В 46-ата минута домакините направиха бърза атака, при която Гамейро беше изведен срещу Пятов, преодоля го и от малък ъгъл пусна топката във вратата.

Този път "Севиля" не позволи да изпусне инициативата и продължи уверено. В 59-ата минута андалусийците увеличиха преднината си на 3:1 след много красив гол на Мариано. Той получи топката и с мощен фалцов удар я насочи в десния ъгъл на вратата на Пятов.

До края домакините продължиха да игр спокойно и заслужиха класирането си за финала. Там те ще търсят петата си купа в турнира за последните 11 години (2006, 2007, 2014, 2015).

Дневник