Старши треньорът на "Виляреал" Марселиньо се оплака от съдийството в двубоя срещу "Ливърпул". "Жълтата подводница" загуби с 0:3 и не успя да се класира за финала на Лига Европа, а според него една от причините е, че реферите не са имали еднакъв критерий.

Марселиньо изрази претенции за пресилен втори жълт картон на Виктор Руис в 71-ата минута, както и за това, че главният съдия е позволил на "Ливърпул" да играе по-твърдо.

"Беше трудно срещу отбор, който игра с огромен интензитет и може би на ръба на правилата на моменти, което му беше позволено. Не мисля, че съдийството беше еднакво за двата отбора", каза Марселиньо на пресконференцията на мача.

"Съдията позволи по-свободна игра и в този контекст не е много приятно да видиш твой играч да бъде изгонен по този начин. Сами си направете заключенията", допълни той.

Все пак испанецът призна, че "Ливърпул" е бил по-добрият отбор, макар че според него "мърсисайдци" не са имали много ситуации за отбелязване на гол.

"Нещата не се развиха така, както ги планирахме. Ранният гол беше голям удар за нас. "Ливърпул" игра по-добре, но въпреки цялото им превъзходство те не създадоха много положения. Когато нашият футболист беше изгонен, на практика този мач свърши", завърши Марселиньо.

Дневник