"Черно море" победи 1:0 "Берое" в първата среща от 32-ия кръг в А група. Успехът дойде в деня, в който старозагорци празнуват 100-годишния си юбилей.

Мачът се проведе на много тежкия и мокър терен във Варна, затруднил и двата отбора. Победния гол отбеляза капитанът на домакините Георги Илиев в 21-ата минута.

"Берое" няколко пъти имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени.

"Черно море" събра 35 точки и е пети. Старозагорци са трети, но изостават с шест точки от втория "Левски", който по-късно гостува на "Монтана".

"Берое" започна по-активно срещата, но не успя да създаде чисто положение. В 11-та минута гостите поискаха дузпа за нарушение срещу Спас Делев след съприкосновение с вратаря на съперника Георги Китанов, но според съдията фаул нямаше.

Десет по-късно варненци поведоха, като влияние оказа и мокрият терен. След удар на Стенио Матиас Курьор отклони топката към Илиев, който от близо вкара.

Владислав Романов можеше да удвои в 31-ата минута, но Благой Макенджиев улови. В последните секунди след удар с глава на Том от "Берое" топката излезе в аут.

В началото на втората част отново Делев поиска дузпа, но вместо това получи жълт картон за нарушение в атака. Нападателят имаше възможност да изравни резултата от пряк свободен удар в 70-ата минута, но след изпълнението му топката попадна в ръцете на Китанов. До края на двубоя двата отбора не успяха да създадат друго сериозно голово положение.

Дневник