"Левски" постигна 15-ата си победа за сезона след 1:0 срещу "Монтана" като гост. С това сините се утвърдиха на второто място и отложиха шампионските празненства в "Лудогорец".

Гола за успеха отбеляза Мигел Бедоя през второто полувреме. Мачът беше динамичен, като сините бяха по-активни и имаха възможности и за по-изразителна победа. "Монтана" също стигна до опасности пред Боян Йоргачевич, като имаше и претенции за неотсъдена дузпа.

"Левски" събра 53 точки и е на девет пред третия "Берое" и на 11 от водача "Лудогорец". Шампионите щяха да стигнат до петата си поредна титла, ако сините не бяха спечелили в Монтана. Сега вече се нуждаят от точки срещу "Локомотив" в Пловдив, за да постигнат целта си.

"Монтана" остава последен с 18 точки и е на пет от осмия "Пирин".

Срещата започна с натиск на "Левски" и до 18-ата минута сините удариха две греди след удари на Венцислав Христов и Роман Прохазка. В средата на полувремето Сергей Георгиев игра добре и стреля, но Йоргачевич спаси.

Воденият от Стойчо Стоев състав поведе в 51-ата минута. Тогава Божидар Краев се пребори за топката до аутлинията и пусна към Христов, който върна към него. Младият футболист докосна топката, след което пред вратата Бедоя я вкара.

В 64-ата минута Прохазка напредна отдясно и пусна пред вратата, където Христов не улучи добре топката, насочена по-скоро за непокрития зад него Краев. В ответната атака Петър Атанасов беше дръпнат за фланелката от Георги Костадинов в наказателното поле на "Левски", но дузпа не беше отсъдена.

"Монтана" опита да изравни, но до края при бързи атаки сините имаха по-добри възможности. Пропуск от добра позиция направи Адениджи.

Дневник