Новак Джокович и Рафаел Надал се класираха за полуфиналите в турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид.

Водачът в световната ранглиста се наложи с 6:3, 6:4 срещу Милош Раонич. Испанецът спечели с 6:0, 4:6, 6:3 срещу Жоао Соуза от Португалия.

В полуфиналите Джокович ще срещне Кей Нишикори. Надал ще играе с шампиона Анди Мъри в опит да вземе своеобразен реванш за загубения финал миналия сезон.

Сърбинът оползотвори единствената възможност за пробив, открила се пред някой от двамата в първия сет, за да поведе с 4:2. Раонич допусна повече непредизвикани грешки в сета - 13 срещу три и това повлия на развоя.

С ранен пробив Джокович взе преднина и във втория сет. След това той няколко пъти притисна канадеца, но той не позволи да загуби нов сервис гейм.

В десетия гейм, когато сервираше за спечелването на мача, водачът в схемата на свой ред трябваше да спасява възможност за пробив. Той се справи и след още няколко равенства стигна до победата.

По-рано през деня Надал тръгна вихрено с 6:0 срещу Соуза. Във втория сет при преднина за испанеца заваля и срещата беше прекъсната, за да се спусне подвижният покрив. Това оказа влияние и португалецът съумя да направи обрат след ценен пробив, за да изравни.

Третият сет вървеше гейм за гейм, когато в последния момент Надал направи ключов пробив за 5:3. След като го защити, испанецът приключи продължилия 1.59 часа мач.

Дневник