Полузащитникът на "Динамо" (Букурещ) Патрик Екенг е починал късно снощи, след като колабира по време на двубоя срещу "Виторул" (Констанца) (3:3) от последния кръг на плейофите в румънското първенство.

26-годишният камерунец се появи като резерва в 64-ата минута, но само седем по-късно се строполи на терена, без да има контакт с друг играч. След като му беше оказана първа помощ на терена, той беше транспортиран до намиращата се точно до стадиона болница "Флореска".

Екенг е бил в тежко състояние и не е реагирал на опитите на лекарите да го реанимират, твърди местното издание Digi Sport, което цитира анонимни източници от болницата. Според информацията играчът е претърпял кардиогенен шок и сърцето му е спряло да изпомпва кръв към жизнените му органи.

"Опитите за реанимиране продължиха час и половина, но без успех", заяви докторът на "Динамо" Ливиу Платинеан пред румънските журналисти. По неофициална информация 26-годишният футболист е получил инфаркт на терена.

Digi Sport твърди, че не е имало специално оборудване в линейката на мача, а освен това транспортирането на играча от терена до болницата е могло да стане по-бързо.

Екенг беше привлечен от "Динамо" през зимната пауза и в последните месеци имаше добри изяви, като имаше ключов принос за класирането на финал за Купата на Румъния.

През миналия сезон дефанзивният полузащитник играеше за испанския "Кордоба", а пред това носеше екипа на швейцарския "Лозана". Между 2009 и 2013 г. се състезаваше за "Льо Ман".

През 2015 г. Екенг направи и дебют за националния отбор на Камерун. Той дори беше в състава за Купата на Африка, въпреки че не игра в трите мача на своя тим.

Дневник