Волейболистките на "Левски" спечелиха Купата на България за 27-и път. Сините победиха с 3:1 (25:9, 22:25, 25:23, 25:17) шампиона "Марица" във финала в Бургас.

С това "Левски" взе своеобразен реванш за загубата във финала в първенството. Пловдивчанки не успяха да постигнат втори пореден дубъл.

В първия гейм сините имаха неочаквано голямо превъзходство, като позволиха на шампионките да направят едва девет точки. Във втория "Марица" се вдигна и след оспорвана игра съумя да изравни.

"Левски" взе преднина в третата част и я поддържаше. След второто техническо прекъсване съставът на Радослав Бакърджиев я увеличи до 21:17 и впоследствие стигна до 25:23.

Софиянки продължиха да играят по-добре и да диктуват темпото. Те поведоха с 8:4 в четвъртия гейм и запазиха преднината си до второто техническо прекъсване. След него "Марица" загуби концентрацията си, а с това и възможността за обрат.

Ваня Върбанова стана най-резултатна за сините със 17 точки, а Мирослава Паскова и Нася Димитрова добавиха по 16. Опитната Радосвета Тенева завърши с 16 за "Марица".

Дневник