"Локомотив" (Пловдив) попречи на шампионските планове на "Лудогорец". Черно-белите се наложиха с 2:1 срещу първенеца, който се нуждаеше от равенство, за да спечели петата си поредна титла.

Пловдивчани изиграха много силен мач и нанесоха второ поражение на шампионите за сезона. Първото отново дойде от тях с 2:0.

Головете за "Локомотив" вкараха опитните Мартин Камбуров и Емил Гъргоров. "Лудогорец" игра с човек по-малко от 32-ата минута, когато Джонатан Кафу получи втори жълт картон след симулация за дузпа и успя да стигне до почетен гол в последните секунди чрез Вандерсон.

Шампионите също създадоха добри положения, но големи пропуски направи голмайсторът Клаудиу Кешеру. Цената за тях се оказа висока и "Лудогорец" ще трябва да чака до сряда в домакинството си на "Пирин" в опит да спечели титлата.

В шестата минута Кешеру напредна на скорост от ляво и стреля силно, но Александър Витанов спаси. Пловдивчани поведоха в 25-ата минута, когато Камбуров изпълни пряк свободен удар и след рикошет в тялото на Иван Иванов топката влезе във вратата на съперника.

Малко по-късно при много добра атака Кешеру получи в чиста позиция, но стреля над вратата. В 32-ата минута Кафу си изкара втори картон, след като преди това получи такъв за хвърлена топка в тялото на съперник.

Дневник