"Манчестър сити" и "Арсенал" не успяха да излъчат победител във вълнуващ мач от предпоследния кръг на Премиършип и завършиха наравно 2:2 на "Итихад".

Домакините на два пъти повеждаха в двете полувремена с голове на Серхио Агуеро и Кевин де Бройне, но "топчиите" изравняваха чрез Оливие Жиру и Алексис Санчес.

От равенството между двата тима най-много печели "Манчестър юнайтед", който остава в борбата за място в Шампионската лига. Лондончани заемат третото място в подреждането с 68 точки, докато "гражданите" са с 65. "Червените дяволи" пък имат 63, но и мач по-малко, което ги поставя в перфектна позиция за атака на четвъртата позиция.

Двубоят започна вихрено и още в десетата минута и двата тима бяха отбелязали по едно попадение. В осмата минута Фернандиньо намери Серхио Агуеро на границата на наказателното поле и той с хубав шут прати топката в мрежата зад Петър Чех.

Радостта на домакините обаче трая кратко и само две минути по-късно "топчиите" изравниха. Мохамед Елнени центрира от корнер, а Оливие Жиру се извиси над всички и с глава засече топката в мрежата.

До края на полувремето темпото спадна и опасни ситуации пред двете врати на практика липсваха. Домакините все пак бяха доста по-активни, но владението на топката не им помогна да намерят път към вратата. В средата на полувремето Арсен Венгер бе принуден да смени Дани Уелбек заради контузия, а на негово място в игра се появи Джак Уилшър.

Шест минути след подновяването на играта "гражданите" все пак материализираха предимството си с красив гол на Кевин де Бройне. Белгиецът получи топката на границата на наказателното поле и със светкавичен и прецизен изстрел в долния ляв ъгъл я прати във вратата.

В 68-ата минута "Арсенал" изравни за втори път в двубоя. Точен бе Алексис Санчес, който получи на скорост топката от Жиру и стреля неспасяемо покрай Джо Харт.

Домакините реагираха като попарени и само в рамките на няколко минути страхотни пропуски направиха двамата голмайстори на тима в двубоя.

Дневник