Последния в класирането на Серия А "Верона" сложи край на серията на "Ювентус" от 26 поредни мача без загуба в първенството.

Отборът, който е сигурен изпадащ се възползва от отпускането на вече осигурилите си титлата "бианконери" и записа победа с 2:0 в мач от предпоследния кръг на шампионата.

Масимилиано Алегри даде почивка на доста от титулярите си и това се отрази на играта на "Ювентус", който не успя да създаде нищо интересно пред противниковата врата през цялото първо полувреме. Първата опасност в мача дойде в 38-ата минута, когато Лука Тони уцели гредата от непосредствена близост.

Нападателят на домакините все пак се реваншира няколко минути по-късно, когато реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Алек Сандро в наказателното поле на "бианконерите". Десет минути след почивката Федерико Вивиани вкара второто попадение за "Верона", което се оказа и последно в двубоя.

В друг късен мач от кръга "Наполи" си върна второто място в класирането след победа с 2:0 над "Торино" като гост. Със спечелените три точки небесносините събраха 79 и имат две повече от "Рома", с когото спорят за квотата, даваща право на директно участие в груповата фаза на Шампионската лига.

Гостите от Неапол на пръв поглед решиха всичко в двубоя още в първите 20 минути. Още в 12-ата Гонсало Игуаин вкара 33-ото си попадение от началото на сезона, а осем по-късно Хосе Кахейон удвои. Малко след това Игуаин удари и греда.

В 66-ата минута Бруно Перес намали резултата за "Торино", след като с прехвърлящ удар прехвърли вратаря на "Наполи", но силите на домакините не стигнаха за обрат или поне точка.

Дневник