Амели Моресмо вече не е част от треньорския щаб на олимпийския шампион Анди Мъри. Световният номер 3 в мъжкия тенис и бившата номер 1 при жените се разделят по взаимно съгласие, след като работеха заедно през последните две години.

Французойката заяви, че за нея е било страхотно преживяване да бъде в екипа на шотландеца, но й е трудно да го придружава в турнирите по цял свят, още повече след раждането на първото й дете през август миналата година.

"Да работя с Анди през последните две години беше фантастично. Истински се наслаждавах на възможността да бъда в страхотния екип от хора, с които той се е обградил. Но да отделям необходимото време в тренировъчния процес заедно с пътуванията беше трудно за мен. Пожелавам на Анди и екипа всичко най-добро. Надявам се, че той ще спечели още много титли", се казва в изявлението на Моресмо.

Бившата френска тенисистка замени на поста Иван Лендъл, с когото Мъри работеше между 2011 и 2014 г. Откакто тя влезе в екипа на шотландеца, той спечели седем титли, включително две от сериите "Мастърс", и достигна до два финала в Големия шлем.

В периода на съвместната им работа, който започна със сезона на трева през 2014 г., олимпийският шампион игра общо 12 финала, като загуби пет - всичките срещу Новак Джокович. През 2015 г. той постигна триумф и на национално ниво, след като изведе Великобритания до титлата в купа "Дейвис".

"Научих много от Амели през тези две години - както на корта, така и извън него. Тя имаше прекрасно влияние върху нашия екип и ще липсва на всички ни. Искам да й благодаря за всичко, което направи. Амели беше безценен член на този отбор. Сега ще си взема малко време за размисъл, преди да реша какви ще са следващите ми стъпки", каза двукратният шампион в Големия шлем.

dnevnik.bg