Новият европейски шампион в тежка категория Кубрат Пулев ще има още един мач до края на годината. Той най-вероятно ще се проведе в София, призна самият боксьор при прибирането си от Хамбург днес.

"Мисля, че ще има мач в София, но е въпрос на договорка", коментира Пулев и на практика потвърди изказването на изпълнителния директор на неговия тим "Зауерланд" - Крис Майер.

Миналия месец германецът заяви в интервю за "Дневник", че България е перфектен вариант за следващия мач на Пулев. Добрият изход на двубоя срещу Дерек Чисора през уикенда още повече увеличава възможността българинът да се боксира пред родна публика, за да се капитализира от популярността му.

"Не, не очаквах чак такова посрещане, но мога да кажа само: "Благодаря". Това ми дава много сили и ме мотивира – за всичко това, което правя. Защото не е просто някаква игра, а бокс на много високо ниво. Мога само да го попитам Чисора къде са всичките тези закани и глупости, които изговори. Включително и когато бяхме на ринга, за да се поздравим вече, неговият треньор ми каза, че щял да ме нокаутира. Боксът не е само на ринга, той е психическа война и преди това. Успях да запазя самообладание", коментира Пулев при пристигането си в София.

dnevnik.bg