Футболните ръководители, които бяха на среща с представители на БФС за създаването на новото футболно първенство се обединиха около мнението, че за да се случи подобна реформа отново ще трябва да се направят компромиси за определени клубове.

Както по-рано днес "Дневник" писа, мнозинството от 18-те отбора, които подадоха заявка за участие в новия формат, не могат да изпълнят условията за това. Това на практика означава, че за много от тях ще трябва да бъдат направени компромиси и системата ще продължи да работи по старому.

"Стана една дискусия, в която всеки, а и най-вече ние, поставихме доста въпроси, които ни притесняват относно лицензирането и това дали ще се спазват за всички еднакви правила и дали ще се спазват наредбите и законите, или ще се правят компромиси. За съжаление се формира мнение, че компромиси ще има, но трябва да са разумни", коментира изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков.

Той сподели, че на всички клубове, заявили желание за участие в новото първенство, ще бъдат раздадени анкетни карти, с които да се улеснят решенията за бъдещото ново първенство.

"На нас ни трябва разбирателство. Ако трябва да увеличаваме отборите, трябва да направим компромиси, въпросът е дали трябва да ги направим. За увеличението съм, за ЦСКА в А група. Ако имаме добра воля и искаме да се случи, ще трябва да има компромиси", заяви президентът на "Славия" Венцислав Стефанов.

"Говорихме принципно върху нещата. Не сме изпадали в детайли, нека да видим какви модели ще бъдат предложени. Ще има три или четири модела. Трябва да бъдат клубове (участниците в новия формат), които трябва да минат през процедура на лицензиране", каза изпълнителният директор на шампиона "Лудогорец" Ангел Петричев и подчерта, че също подкрепя завръщането на ЦСКА в елита.

dnevnik.bg