Собственикът на "Манчестър сити" шейх Мансур и президентът на клуба Халдун Ал Мубарак подариха картина на стойност 7 милиона евро за сбогом на мениджъра на тима Мануел Пелегрини.

Платното на известния английски художник Л.С. Лоури се казва "Отиваме на мач" и датира от 1928 година.

Президентът на "гражданите" Мубарак се сбогува с Пелегрини с отворено писмо, в което благодари на треньора за смирението и почтеността, които е демонстрирал по време на целия си тригодишен престой в Манчестър.

Медиите в Англия започнаха да спекулират дали скъпият подарък не е вследствие на тъжното изпращане, което чилийският специалист получи след последния си мач на "Итихад" срещу "Арсенал" (2:2). Феновете на тима напуснаха стадиона и не уважиха по никакъв начин треньора, който често бе критикуван заради колебливото на моменти представяне на своя тим и провалите в Европа.

Под ръководството на Пелегрини "гражданите" станаха шампиони на Англия веднъж и два пъти вдигнаха Купата на Лигата. В Шампионската лига отборът отпадна два пъти последователно от "Барселона" на осминафиналите, а през този сезон достигна до първия си полуфинал в турнира, където бе отстранен от "Реал" (Мадрид).

dnevnik.bg