Ръководството на "Байерн" (Мюнхен) официално потвърди дългоочаквания трансфер на Матс Хумелс, както и преминаването на 18-годишния талант на "Бенфика" Ренато Санчес в баварския клуб.

Хумелс пристига на "Алианц арена" след осем години в "Борусия" (Дортмунд). Цената на трансфера му все още не е официално обявена, но контрактът му ще е за пет години. Според "Кикер" той е струвал на баварците за около 35 млн. евро, което би го превърнало в най-скъпия в историята на германския футбол играч с една оставаща година в договора.

Защитникът е едва петият играч в историята на жълто-черните, който преминава в редиците големия конкурент. Преди него това направиха Томас Хелдер (1992), Торстен Фрингс (2004), Марио Гьотце (2013) и Роберт Левандовски (2014).

Сериозен интерес към Хумелс имаше и от страна на "Манчестър юнайтед", но германският национал никога не е криел, че иска да се завърне в родния си клуб, срещу когото "Борусия" ще играе финал за Купата на Германия този месец.

Днес баварците официално подписаха и с халфа на "Бенфика" Санчес. Сумата, за която той преминава в клуба е 35 милиона евро, а той ще получава допълнителни бонуси за участие в мачове, както и колективни и индивидуални постижения.

Санчес впечатли клуба с представянето си срещу "Байерн" в осминафиналите на Шампионската лига през този сезон, когато дори отбеляза гол.

"Наблюдаваме Ренато Санчес от доста време. Радваме, че реши да подпише с нашия клуб въпреки огромния интерес към него. Ренато е динамичен, борбен и техничен полузащитник, който ще подсили състава ни за дълго време напред ", заяви изпълнителният директор на баварците Карл-Хайнц Румениге при представянето на младия играч.

dnevnik.bg