"Лудогорец" е шампион в А група за пети пореден път. Титлата на състава от Разград беше подпечатана на "Георги Аспарухов", където "Локомотив" (Пловдив) направи обрат от 0:2 до 3:2 срещу "Левски".

Така вече и математически сините нямат възможност да изпреварят първенеца.

"Локомотив" даде старт на празненствата в Разград само три дни, след като попречи на "Лудогорец" да стане шампион в Пловдив. Черно-белите се наложиха с 2:0 срещу водения от Георги Дерменджиев състав на своя стадион.

"Лудогорец" става вторият отбор в А група, спечелил пет поредни пъти титлата. ЦСКА държи рекорда с девет между 1954 и 1962 г.

С добрите си резултати "Локомотив" (Пловдив) се доближи на четири точки от третия "Берое" и на три от "Славия" и запазва възможността да се класира за евротурнирите.

"Левски" започна много силно мача и в 17-ата минута вече имаше два гола преднина. В 16-ата Венцислав Христов беше изведен на скорост вляво в наказателното поле и с мощен удар вкара красив гол. Секунди по-късно сините направиха хубава атака и Мигел Бедоя прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Ел Харуби.

До почивката домакините пропуснаха възможности да вкарат още голове. Втората част се оказа различна, а "Левски" се представи по-слабо.

Още в 47-ата минута груба грешка в защитата на сините доведе до намаляване на резултата. След центриране от ляво Александър Александров в опит да изчисти топката я насочи към собствената си врата и след рикошет в тялото на Веселин Минев резултатът стана 2:1.

Опитният Мартин Камбуров, който прави много силен сезон, изравни в 65-ата минута. Тогава при продължителна атака останаха съмнения и за засада, но страничният съдия прецени, че футболист на "Левски" е играл с топката, когато тя се озова в Камбуров. Нападателят овладя и след двойно подаване със съотборник с удар от границата на наказателното поле преодоля Боян Йоргачевич.

"Левски" имаше добри възможности в последните минути, но вместо да вкара - получи гол. Бирсент Карагерен получи от Камбуров в наказателното поле и донесе победата за "Локомотив".

Дневик