"Уест хем" постигна вълнуваща победа за историята след 3:2 срещу "Манчестър юнайтед" в последния мач на своя "Болейн граунд" (по-известен като "Ъптън парк" заради парка, в който се намира). След 112 години у дома от следващия сезон "чуковете" ще се преместят да играят на 60-хилядния олимпийски стадион в Лондон.

Освен чисто емоционалната си стойност мачът имаше и важно значение в борбата на двата състава за участие в евротурнирите. С трите точки кръг преди края лондончани излязоха на шестото място, което дава право на участие в Лига Европа.

"Манчестър юнайтед" остава пети - извън местата за Шампионската лига. В заключителния кръг за сезона воденият от Луис ван Гаал състав ще трябва да спечели срещу "Борнемут" на "Олд Трафорд", но и ще чака грешна стъпка на градския си съперник "Сити" при гостуването му на "Суонзи".

Мачът се забави с 45 минути заради инцидент с автобуса на "Манчестър юнайтед", който беше блокиран. Привърженици на "чуковете" счупиха стъкла на рейса и се получи напрежение.

В двубоя "Уест хем" имаше превъзходство. Лондончани поведоха в десетата минута, когато Сако получи от ляво и прати топката във вратата.

Малко по-късно Анди Керъл излезе сам срещу Давид де Хеа, но не можа да го преодолее. Последва и незачетен гол на домакините, след като топката беше излязла при подаването.

Марсиал имаше ключова роля за това "Манчестър юнайтед" да направи обрат. В 50-ата минута той засече отблизо подаване на Хуан Мата от дясно. Отново той вкара в 72-ата, когато Уейн Рууни се пребори за топката в центъра на терена, пусна към Маркъс Рашфорд, който подаде на Марсиал. Нападателят напредна по лявото крило, влезе в наказателното поле и от малък ъгъл отбеляза.

"Уест хем" се върна и постигна нов обрат в резултата. В 76-ата минута Антонио се възползва от центриране на Дмитрий Пайе и с глава изравни.

Последния гол в историята на "Ъптън парк" вкара Уинстън Рийд в 80-ата минута. Общо 34 602 зрители видяха как с глава новозеландецът преодоля Де Хеа, за да донесе 1274-ата победа на "Уест хем" този стадион.

Дневник