Старши треньорът на "Сампдория" Винченцо Монтела е фаворит да наследи Антонио Конте начело на италианския национален отбор, твърдят медиите в страната.

След края на сезона италианската футболна федерация ще започне преговори с ръководството на клуба от Генуа за прекратяване на договора на 41-годишния специалист.

Конте ще напусне поста, на който застана преди две две години, след европейското първенство във Франция. Другият спряган да наследи бъдещия мениджър на "Челси" е Роберто Манчини, но по всяка вероятност той ще остане в "Интер".

Преди няколко дни президентът на "Сампдория" Масимо Фераро заяви, че няма да спира Монтела при оферта за националния отбор.

"Той не ми е съпруга, не съм женен за него. Обичам го и ако дойде националният отбор или "Манчестър юнайтед", той може да отиде където пожелае", каза той, но допълни, че до момента не е имало никакво предложение.

Монтела пое "Сампдория" през ноември след уволнението на Валтер Дзенга. Под ръководството на бившия треньор на "Катания" и "Фиорентина" тимът от Генуа се представяше доста колебливо и едва в предишния кръг си осигури оставането в Серия А.

Италианската федерация обаче виждала именно в Монтела най-добрия вариант за заместник на Конте.

Очаква се последният треньор, извел Италия до световната титла - Марчло Липи, да бъде назначен за технически директор на националния отбор и да помага на младия специалист, който спечели големи симпатии с атакуващия стил, който практикува.

Дневник