Футболистите на "Берое" спечелиха гостуването си на "Ботев" (Пловдив) с 1:0 и се укрепиха на третото място в А група. Единственото попадение в предпоследния двубой от 33-ия кръг отбеляза Анатас Зехиров седем минути преди края на редовното време.

Старозагорци прекъснаха серията си от три поредни мача без победа и събраха 47 точки. Три кръга преди края тимът, воден от Пламен Липненски, има аванс от четири точки пред четвъртия "Славия", който е изиграл един мач по-малко.

"Ботев" записа второ поредно поражение и седми пореден мач без победа. Пловдивчани остават седми с 30 точки - на пет зад шестия "Черно море" и далеч пред опасната зона, в която са "Пирин" с 23 точки и "Монтана" с 21 точки.

"Берое" и "Ботев" изиграха равностоен мач, който предложи първо полувреме с няколко интересни ситуации и доста по-предпазлива втора част.

Старозагорци владееха по-продължително топката и по-често беше в противниковата половина, докато пловдивчани очаквано играха по-стегнато в защита и разчитаха на контраатаки. Домакините бяха и по-опасният отбор преди почивата.

Още в петата минута "Ботев" можеше да открие резултата, след като Наско Милев засече с глава центриране от десния фланг. Топката обаче премина покрай далечната греда.

Пет минути по-късно домакините отново създадоха напрежение във вратарското поле на съперника, но защитата на гостите два пъти спря удари на Игор Ощипко.

След силните начални 20 минути за "Ботев", "Берое" изравни играта. В 25-ата минута Спас Делев центрира от свободен удар, а Веселин Пенев засече добре подаването, но топката се отби в гредата.

В 27-ата минута вратаря на "Берое" Благой Макенджиев спаси силен изстрел на Йордан Христов. Пет по-късно Лазар Марин направи фрапиращ пропуск, след като получи топката пред опразнена врата, но се забави с овладяването, Макенджиев се върна навреме и спаси.

В 35-ата минута Иго Джоман от Берое" направи не по-малко куриозен пропуск. Исмаил Иса проби отдясно и от вратарското поле върна назад към Джоман, който обаче не успя да уцели непокритата врата.

До края на полувремето и Ощипко пропусна добра възможност за "Ботев" след удар с глава в аут.

През второто полувреме имаше доста по-малко интересни ситуации. В края "Берое" беше по-активен, тъй като играчите на "Ботев" се измориха, а Тодор Неделев напусна терена принудително.

Умората пролича в 83-ата минута, когато Станислав Костов беше изведен зад защитата с подаване от центъра. Той напредна отдясно и центрира. Топката се рикошира в защитник, след това вратарят Голас я изби, но тя попадна в Зехиров, който отблизо я довкара.

ШУМ.БГ