Новият старши треньор на "Левски" ще е чужденец, обяви спортният директор Георги Иванов-Гонзо. Името му засега не се споменава, тъй като се уточняват параметрите по неговия договор. Очаква се в понеделник да стане ясен новият щаб.

По-рано днес сините се разделиха със Стойчо Стоев. Той все пак ще остане да води отбора в неделното гостуване на "Пирин", което ще сложи край на 18-месечния му престой в "Левски".

Стоев, който изпълни целта за влизане в европейските клубни турнири, заяви, че е разочарован от раздялата си със сините, но не е обиден.

"Това е решение на ръководството и аз го приемам. Не съм човек, който ще се сърди или ще недоволства от това, което се е случило. Целта беше да влезем в Европа. Целта е изпълнена. Така се е решило, аз не искам да коментирам това решение. Не се чувствам обиден", обясни той на пресконференция.

Иванов заяви, че в момента се водят преговори с потенциалния нов треньор. "Чужденец е, не е българин. В понеделник всичко ще стане ясно. Не искаме да обявяваме името му, защото все още не са уточнени параметрите и не знаем дали ще приеме условията ни", обясни той.

Георги Иванов ще запази поста на спортен директор. "След като Стойчо си тръгва, не мога и аз да го направя, защото футболистите в този състав сме ги довели и двамата", допълни бившият голмайстор на "Левски".

Спортният директор сподели, че за него днешният ден не е добър. "За мен е огорчение, че Стойчо Стоев си тръгва. Имахме доста тежки моменти, но оставихме "Левски" в едно добро положение и с основа, върху която може да се гради. Започнахме лятото с десет играчи, а сега отборът е стабилен и показва добра игра. Според мен Стойчо Стоев свърши много добра работа."

Асистентът на Стоев Явор Вълчинов почти сигурно ще напусне клуба. Иванов обаче ще държи да има двама българи в екипа на новия треньор.

dnevnik.bg