"Левски" е превел около 230 хил. лева на НАП в петък, заяви спортният директор Георги Иванов-Гонзо. Въпреки това той заяви, че клубът не е "финансов рай".

"Левски" работи с ограничен бюджет. И това, което се говори, че има изобилие на пари, не е вярно. Клубът плати около 230 хил. лева на НАП, но това не означава, че е толкова стабилен финансово, че да привлича футболистите, които иска", заяви Иванов.

Това е третият обявен превод на сините към агенцията този сезон, след като в началото му имаше два за общо близо 900 хил. лева. По предложение на представителите на феновете и тръста "Синя България" управителният съвет реши занапред клубът повече да не се финансира със заеми.

"Клубът от една година е стабилизиран. Заплатите и поетите от ръководството ангажименти се изплащат навреме. Работим пак в минимален бюджет - не е това, което се говори, че много спонсори идват постоянно", каза Иванов.

"Левски" има големи задължения. Може би това беше основната ни цел лятото - да чистим задълженията и чак след това да правим отбор. Но успоредно с това развиваме юношите - вече има осем момчета, които сигурно имат по 50 мача", добави спортният директор.

Дневник