"Барселона" спечели надпреварата с големия си съперник "Реал" (Мадрид) в решителния последен кръг в Примера дивисион и стана шампион за 24-и път в историята си. Каталунците победиха с 3:0 "Гранада" като гост, за да завършат на върха с 91 точки.

Мадридчани остават с една по-малко след успеха си с 2:0 "Депортиво". Двата ключови мача се превърнаха в своеобразна надпревара между Луис Суарес и Кристиано Роналдо за голмайсторския приз.

Уругваецът вкара и трите гола за шампионите и събра общо 40 в Примера дивисион, а португалецът отбеляза двете попадения за белите.

"Барселона" беше убедителен водач преди осем кръга, но спад в представянето доведе до загуба на точки. Воденият от Луис Енрике състав отговори подобаващо и с пет поредни победи защити титлата си от миналия сезон.

Уругвайският нападател даде преднина от два гола на "Барселона" още през първото полувреме. Първата възможност за каталунците беше в седмата минута, когато след удар на Жерар Пике те поискаха да бъде зачетен гол, но съдията прецени, че топката не е минала голлинията.

В 22-ата Суарес се възползва от подаване на Жорди Алба и отблизо вкара. Отново той беше точен в 28-ата, когато вкара с глава след пас на Дани Алвеш.

След почивката пропуски направиха Лионел Меси и Неймар, чиито удари бяха спасени от Андрес Фернандес. В края на мача Неймар пусна към Суарес, който на празна врата вкара третия си гол.

"Реал" игра силно срещу "Депортиво". Само за първото полувреме Роналдо вкара два гола и два пъти улучи гредите.

В седмата минута Гарет Бейл пусна в наказателното поле, където Карим Бензема отклони и отблизо португалецът вкара. Той отбеляза с глава след ъглов удар в 25-ата, като домакините поискаха нарушение на Бейл в атака, но такова не беше отсъдено.

На почивката Роналдо беше сменен заради травма. През второто полувреме темпото в играта на белите спадна. "Депортиво" взе инициативата, но не можа да стигне до гол.

Роналдо става първият футболист в Примера дивисион, който в шест поредни години вкарва повече от 50 гола (вече има 51 във всички турнири).

Дневник