Водачът в световната ранглиста Новак Джокович и Анди Мъри отново ще се срещнат във финал в турнир от сериите "Мастърс" на червени кортове. Седмица след като сърбинът победи в Мадрид, двамата ще спорят за титлата в Рим.

Шотландецът пръв заслужи правото да играе в решителния двубой. Той спечели с лекота с 6:2, 6:1 срещу Лука Пуи за по-малко от час.

Далеч по-вълнуващ се оказа другият полуфинал. Джокович трябваше да прави обрат за 2:6, 6:4, 7:6 (5) срещу Кей Нишикори. И ако преди седмица в Мадрид сърбинът имаше затруднения срещу японеца, но спечели в два сета - отново в полуфиналите, то сега двубоят беше още по-зрелищен.

С много добра игра и два пробива Нишикори спечели убедително първия сет. След това Джокович подобри представянето си и започна да притиска съперника си.

Във втория гейм на втория сет водачът в схемата изпусна четири възможности за пробив, а в осмия азиатецът се спаси след 15:40. Сърбинът все пак постигна целта си с решителен пробив за 6:4.

Това му даде увереност и след ранен пробив той дръпна с 3:0 в третия сет. Нишикори показа, че ще се бори за успеха и съумя да върне пробива, за да изравни за 4:4. Малко след това той спаси мачбол и мачът стигна до тайбрек.

Решителната част от мача започна с размяна на минипробиви. Джокович взе инициативата и поведе с 6:3. Макар да пропусна първите две възможности, при третия си опит той успя да спечели срещата и в неделя ще играе с Мъри.

Водачът в световната ранглиста търси 30-ата си титла от мастърс турнирите.

dnevnik.bg