"Наполи" спечели съревнованието с "Рома" и завърши на второто място в Серия А. Гонсало Игуаин и съотборниците му приключиха сезона с убедителна победа с 4:0 срещу изпадащия "Фрозиноне".

Аржентинският нападател вкара три гола, след като Марек Хамшик беше открил резултата през първото полувреме. С това Игуаин натрупа 36 попадения и счупи 66-годишен рекорд за най-много голове в един сезон. Досега постижението се държеше от Гунар Нордал с 35.

"Рома" се наложи с 3:1 срещу "Милан" като гост. Въпреки това "вълците" завършват трети с 80 точки - с две по-малко от "Наполи". Шампионът "Ювентус" сложи край на успешния си сезон с гръмкото 5:0 срещу "Сампдория".

В Неапол домакините получиха предимство, като още в 13-ата минута Гори от "Фрозиноне" получи директен червен картон. "Наполи" трябваше да чака до 44-ата минута да поведе. Тогава Хамшик реагира най-бързо при разбъркване и вкара.

След почивката дойде времето на Игуаин. В 52-ата минута той получи лесна задача и отблизо вкара за 2:0. Десет по-късно нападателят се озова в добра позиция в наказателното поле и се разписа.

Малко по-късно гостите имаха възможност да намалят, но гредата спаси "Наполи". Черешката беше поставена от Игуаин в 71-ата минута. След центриране на Дрис Мертенс аржентинецът вкара с ножичен удар.

На "Сан Сиро" "Милан" и "Рома" изиграха хубав мач. "Вълците" използваха по-добре възможностите си и с головете на Салах, Ел Шаарави и Емерсон поведоха с 3:0. "Росонерите" успяха да върнат един гол чрез Бака в 86-ата минута.

dnevnik.bg