Министърът на спорта на Русия Виталий Мутко заяви, че страната подкрепя всички мерки за борба с допинга, защото няма какво да крие.

"Не отричаме, че имаме проблем със забранените вещества, и правим всичко възможно да изкореним допинга в страната", заяви Мутко в интервю за Sunday Times.

"Наказваме треньори и спортисти, но допингът не е проблем само на Русия. Това е глобална криза в спорта, която стигна връхната си точка. Правим всичко по силите си нашите атлети да участват на олимпийските игри, които ще бъдат честен, справедлив и увлекателен турнир", каза още руският министър.

"Двама международни експерти са в Москва, работят постоянно и следят работата на нашата антидопингова агенция. Русия прави много повече от всички останали държави по въпроса с допинг контрола. Никой спортист в световен мащаб не е поставен под такова напрежение, колкото нашите. Контролът е толкова сериозен, че няма как да се скрие каквото и да е. Подкрепяме тези мерки, защото Русия няма какво да крие. Надяваме се Международната асоциация по лека атлетика да отчете усилията ни и да върне правата на руската федерация", завърши Мутко.

dnevnik.bg