ЦСКА се завръща в А група още от следващия сезон, обяви Гриша Ганчев в сайта на клуба. Бизнесменът заяви, че е имало среща между ръководството на клуба с министър-председателя Бойко Борисов и президента на БФС Борислав Михайлов.

По думите му премиерът взел "спешни и навременни мерки", а ЦСКА "ще играе там, където му е мястото, по законен и нормален начин".

Настоящият клуб ПФК ЦСКА АД е в процедура по несъстоятелност, а заради задълженията си миналото лято отборът се озова в аматьорската В група. Ганчев, който застана начело на клуба, създаде ново дружество - ФК ЦСКА, и поиска то да бъде признато за приемник и да бъде допуснато в професионалния футбол, но БФС отказа.

Според непотвърдена информация от източник на "Дневник" ЦСКА ще играе в елита с новото дружество ФК ЦСКА.

От пресслужбата на Министерския съвет не бяха открити за потвърждение. По информация на "Дневник" срещата е била неофициална.

В събота Борисов заяви, че много иска да помогне на ЦСКА, но няма как. Последва остра реакция от привърженици на клуба, които в писмо до министър-председателя заявиха, че клубът е поставен в неравностойно положение и е ощетяван в последните години.

"Скъпи армейци, обръщам се към вас по повод вашето писмо до премиера на Република България, председателя на Народното събрание и други ръководни фактори в държавата. Искам да ви уведомя, че премиерът Бойко Борисов взе изключително спешни и навременни мерки. Тази сутрин в Министерски съвет по покана на премиера беше проведена среща между него, президента на БФС Борислав Михайлов и ръководителите на ЦСКА", започва изказването на Ганчев.

От думите му става ясно. че Борисов и Михайлов са изразили подкрепа към ЦСКА. "С поетия ангажимент от тяхна страна ние вярваме, че бъдещето на ЦСКА е светло."

"Последната година преминахме през много трудности, преживяхме много, но го направихме заедно. А днес, армейци, дойде моментът да ви съобщя най-важната новина. От следващия сезон ЦСКА ще се състезава в най-високия ешелон на българското футболно първенство! ЦСКА ще играе там, където му е мястото, по законен и нормален начин", добавя Ганчев в обръщението си, като благодари на Борисов за "светкавичната реакция".

Бизнесменът изтъква, че ЦСКА ще продължи ремонтните дейности и реконструкциите по базата в Панчарево и на "Българска армия".

Ганчев призова привържениците да се обединят и мобилизират "и на 24 май 40 000 армейци на стадиона и милиони пред малките екрани да стискаме палци нашият любим отбор да вдигне Купата на България".

Дневник