"Днес, армейци, дойде моментът да ви съобщя най-важната новина. От следващия сезон ЦСКА ще се състезава в най-високия ешелон на българското футболно първенство! ЦСКА ще играе там, където му е мястото, по законен и нормален начин." Това заяви Гриша Ганчев в обръщение в сайта на червените.

Извън твърдението на страницата на "армейците" никоя от двете страни, участвали в срещата, за момента не е потвърдила, че клубът ще се завърне в А група. За момента ситуацията изглежда повече като желание на ЦСКА, отколкото като реална договорка.

До момента е сигурно, че рано тази сутрин е имало среща между министър-председателя Бойко Борисов, представители на ръководството на ЦСКА и президента на БФС Борислав Михайлов. "Не знам подробности. В тефтерчето на г-н Борисов е записана среща с ръководството на ЦСКА, но друго засега не мога да ви кажа", заяви шефът на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова за "Дневник".

От страна на ЦСКА са били представителят на ръководството Милко Георгиев и юристи.

БФС нито дава информация, нито потвърждава думите на Ганчев. От футболния съюз твърдяха до момента, че единственият вариант за ЦСКА да играе в А група е с оздравяване на изпадналото в несъстоятелност ПФК ЦСКА АД. Засега остава неясно дали са променили становището си след срещата с Борисов.

Така остава неясно как ЦСКА може да се завърне в елита. Двама независими един от друг източници на "Дневник" твърдят, че е решено да бъде допуснато новото дружество ФК ЦСКА - нещо, което БФС отказваше да се случи. Според трети източник, близък до ръководството на клуба, в основата е друг вариант, различен и от преобразуването на "Литекс" в ЦСКА.

От своя страна ЦСКА е поел ангажимент за инвестиции. Едното твърдение е, че клубът ще плати 7 млн. лева на държавата за три години, колкото е дългът към НАП без лихвите. Ганчев се подготвял и за изграждането на стадион за 25 - 30 млн. лева, което е обсъдено на срещата.

В обръщението си Ганчев заяви, че ще продължи ремонтните дейности и реконструкциите по базата в Панчарево и на "Българска армия".

Очаква се в следващите дни да има развитие по темата ЦСКА. Новият сезон в А група трябва да започне в средата на юли, като се очаква първенството да е с 12 или 14 отбора.

Това не е първата среща на ръководството на ЦСКА с Борисов. В началото на октомври - в навечерието на кметските избори в София - премиерът заедно с министъра на спорта Красен Кралев приеха представители и привърженици на червените. На предположенията, че това може да е предизборен ход, от фенклуб Сектор Г отговориха тогава: "Чакаме развитие по въпроса, няма какво да гадаем дали е предизборно обещание или не! Всички армейци сме заедно и си искаме нашето и трябва да си отстояваме до последно исканията за справедливост!"

Дневник