"Славия" изигра поредния си посредствен мач и загуби с 0:5 като домакин на вече осигурилия си титлата "Лудогорец".

Шампионите се наложиха с 5:0, а точни бяха Жуниор Кишада два пъти и Клаудиу Кешеру, Вандерсон и Джонатан Кафу.

След поражението столичани останаха с 43 точки и заемат четвъртото място, само заради по-добрите си показатели от "Локомотив" (Пловдив), който е със същия актив. Четвъртата позиция може да даде право на участие в Лига Европа, ако ЦСКА спечели купата на България.

В осмата минута Клаудиу Кешеру отне топката от Янис Карабельов и подаде на Кишада, който навлезе в наказателното поле и вкара кълбото в близкия ъгъл на Георги Петков. Четири минути по-късно и Кешеру имаше възможност да се разпише, но уцели гредата.

Все пак в 20-ата минута румънският нападател се оказа най-съобразителен в наказателното поле и прати топката за втори път във вратата на домакините. Това бе неговият 15-и гол през този сезон, като с него той се доближи на две от лидера при голмайсторите Мартин Камбуров.

Малко преди края на първата част се стигна до най-доброто положение за "Славия", но Борислав Балджийски го пропиля. В продължението на първата част бразилеца Вандерсон направи резултата 3:0 с третото си попадение в трети пореден мач.

В 57-ата минута Жуниор Кишада получи топката в центъра на терена, напредна необезпокояван и отправи мощен удар, който остави Георги Петков безпомощен. В 69-ата минута Кафу оформи крайния резултат след асистенция на Кишада. Вина за гола имаше и Петков, тъй като топката мина между ръцете му.

Дневник