Феновете на "Левски" от тръст "Синя България" изразиха притеснения за бюджета на клуба за следващия сезон.

Такъв не е бил приет на срещата на Управителния съвет на сините миналата седмица, която продължи близо шест часа, но след нея никой не говори пред медиите.

Откакто "Синя България" и Националният клуб на привържениците (НКП) имат представители в ръководството на клуба, винаги представител на двете организации говори пред медиите за дневния ред на събранията на управата.

След въпросното шестчасово заседание това не се случи, а решението за раздялата със Стойчо Стоев бе взето два дни по-късно (13 май), което означава, че на предишната среща на УС е бил обсъждан именно бюджетът.

"Много по-голям проблем пред "Левски" (от треньорската смяна) е това, че все още не е приет бюджетът за новия сезон, включително с начините на финансиране и преките ангажименти на мажоритарните собственици. Този бюджет, а не треньорският пост, в много по-голяма степен ще определят мястото и целите на "Левски" за следващия сезон", казаха от "Синя България".

"Ние искаме собствениците на клуба да участват в "Левски" със значително по-голяма финансова ангажираност от сегашната, да защитават вековния клуб като институция в българския футбол, а не да съглашателстват с порочни практики, каквито са проектът за новия формат на първенството и гласеното завръщане в елита на отбори, чието място не е там заради нарушения на футболното и държавното законодателство", пише още в изказване на сините фенове.

dnevnik.bg