Нападателят на "Партизан" Валери Божинов заяви, че националният отбор не е затворена страница за него, въпреки че спря да получава повиквателни от селекционера Ивайло Петев.

Футболистът е в България за 100-годишния юбилей на "Берое", който ще се изправи срещу "гробарите" в приятелска среща в Стара Загора.

"Доволни сме от сезона. Не успяхме да станем шампиони, но спечелихме купата. Надявам се да победим и в последния мач от сезона, за да завършим втори в крайното класиране. Имам договор за още една година с "Партизан". Всички казваха, че "Партизан" ще бъде крачка назад за мен, но спечелих купата, вкарах и 18 гола", коментира Божинов.

"Аз винаги стоя зад думите си. Не мога да върна нещата. Пожелавам успех на националния отбор да върви напред. Да има победи и добри игри, това е най-важното. Кой ще бъде викан зависи от ръководството. За мен националният отбор не е затворена страница. Всеки би искал да играе за родината си. Вече проведох разговор с Ивайло Петев. Каквото е имало, сме си го казали. Националният отбор трябва да бъде над всичко", каза още нападателят.

Той сподели, че има договор с "Партизан" за още един сезон, но при добри оферти от други клубове ръководството на сръбския клуб няма да го спира да си тръгне. Той обясни, че при награждаването след финала за купата и излязъл със сръбско знаме заради уважението, което клубът е показал към него.

dnevnik.bg