Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев обяви групата от 23-ма футболисти, които ще вземат участие в международния приятелски турнир "Кирин къп" в Япония, който ще се проведе от 3 до 7 юни. В турнира освен българите и домакините участие ще вземат и Дания и Босна и Херцеговина.

В нея отново не присъстват играчи на ЦСКА, а с най-много представители е шампионът "Лудогорец". Интересно име сред избраниците на Петев е футболистът на втородивизионния турски "Самсунспор" Галин Иванов. Бившият играч на "Славия" ще направи дебют за мъжкия тим, като до момента имаше мачове за младежите.

Повиквателна получи и Стефан Велев от "Локомотив" (Пловдив), който си заслужи мястото с изявите си за възродения под ръководството на Илиян Илиев тим. "Ботев" пък ще бъде представен от централния защитник Радослав Терзиев, който влиза в състава на мястото на Николай Бодуров. Той ще претърпи операция на носа и иска да е готов за старта на подготовката с "Фулъм".

"Левски" е представен от двама играчи - Венцислав Христов и Александър Александров, а повиквателна получи и Пламен Гълъбов от "Литекс", който в момента играе в Б група.
Пълен списък на футболистите:

Вратари: Владислав Стоянов ("Лудогорец"), Божидар Митрев ("Шериф", Молдова), Благой Макенджиев ("Берое")

Защитници: Георги Терзиев ("Лудогорец"), Александър Александров ("Левски"), Радослав Терзиев ("Ботев"), Иво Иванов ("Берое"), Страхил Попов ("Касъмпаша", Турция), Живко Миланов (АПОЕЛ, Кипър), Пламен Гълъбов ("Литекс"), Васил Божиков ("Касъмпаша", Турция).

Полузащитници и нападатели: Светослав Дяков ("Лудогорец"), Ивайло Чочев ("Палермо", Италия), Симеон Славчев ("Аполон", Кипър), Стефан Велев ("Локомотив"), Михаил Александров ("Легия", Полша), Марселиньо ("Лудогорец"), Александър Тонев ("Фрозиноне", Италия), Георги Миланов ("Грасхопър", Швейцария), Ивелин Попов ("Спартак", Русия), Галин Иванов ("Самсунспор", Турция), Димитър Рангелов ("Коняспор", Турция), Венцислав Христов ("Левски")

dnevnik.bg