Дисциплинарната комисия към БФС наказа "Левски" с глоба от 10 хиляди лева заради поведението на феновете на тима по време на гостуването на "Пирин" в Благоевград.

Освен това сектор Б на стадион "Георги Аспарухов" ще бъде частично затворен за следващата домакинска среща на сините, която е в неделя срещу "Славия".

Осем полицаи са пострадаха след сблъсъка с привържениците, като двама от тях бяха приети в болница без опасност за живота. Деветима фенове пък бяха задържани и срещу тях бе образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

По непотвърдена информация причината за конфликта е била, че заради закъснение и невъзможност да си купят билети за мача запалянковци не бяха допуснати на стадиона. Те реагирали остро и започнали да хвърлят камъни, бутилки и други предмети през оградата, което довело до нараняването на полицаите.

Дисциплинарната комисия обясни, че няма как "Левски" да бъде изваден от А група, както редица медии тиражираха, тъй като инцидентите не са се случили на стадиона, а извън него. Това е трето подобно провинение за тима в рамките на един сезон. Първите две се случиха в двубоите с "Литекс", но на самия стадион.

Освен това сините за пореден път са наказани за нерегламентирано използване на факли с 300 лева, както и с 2000 лева за хвърлени предмети. Така общата глоба на тима е 12 300 лева.

dnevnik.bg