ЦСКА победи с 2:0 "Витоша" (Бистрица) в пореден мач от В група. "Армейците" увеличиха преднината си пред втория в класирането на 21 точки след първия двубой между двата тима за сезона.

През есента столичният гранд записа служебна победа срещу "тигрите", след като те отказаха да се изправят срещу тях.

Първото по-сериозно положение бе пред вратата на червените и дойде още шестата минута. Кочилов шутира от 27 метра, стражът Господинов изпусна топката, но поправи грешката си и я улови преди футболист на домакините да направи добавка.

"Армейците" отговориха с два удара на Цветков и Галчев, които излязоха в аут. ЦСКА създаде първата си по-опасна ситуация в 30-ата минута след силен изстрел на Цветков, който рикошира в крак на бранител, но стражът на домакините Иванов изби в корнер.

В 35-ата минута червените получиха право да изпълнят фаул пред наказателното поле на "Витоша", Галчев шутира силно по земя, но покрай десния стълб на Иванов. С това интересните положения до почивката се изчерпаха.

Втората част започна с натиск на домакините осъществиха натиск, който даде резултат в 48-ата минута. След центриране отляво последва разбъркване в малкото наказателно поле на домакините. Най-съобразителен се оказа Станислав Маламов, който с шут отблизо не остави шанс на Иванов.

В 55-ата минута "Витоша" стигна до най-доброто си положение, след като Димитър Панталеев излезе очи в очи срещу Господинов и стреля силно, но вратарят спаси.

Няколко минути преди края след бърза контраатака Самир Аясс засече отблизо центриране отдясно, оформяйки крайния резултат.

Дневник