"Севиля" постигна обрат срещу "Ливърпул" от 0:1 до 3:1 във финала на Лига Европа и триумфира заслужено с поредния си трофей във втория по сила турнир на Стария континент.

Английският тим поведе с гол на Даниел Стъридж, но през втората част андалусийците стигнаха до пълен обрат с голове на Кевин Гаймейро и Коке, който се разписа два пъти.

Испанският тим затвърди доминацията си в турнира и го спечели за трета поредна година. "Мърсисайдци" пък пропуснаха единствената си възможност за участие в европейските турнири през следващия сезон и ще играят само на домашна сцена.

Срещата започна с натиск на "Севиля", но той не доведе до нищо сериозно. "Ливърпул" отговори в 11-ата минута, когато Даниел Карисо спря удар на Даниел Стъридж почти от голлинията. В 25-ата минута след подаване на Адам Лалана Стъридж се озова в страхотна позиция отдясно, но стражът на "Севиля" Сория излезе навреме и спря удара на нападателя.

След 30-ата минута андалусийците заиграха по-добре, но това доведе само до акробатичен удар на Кевин Гамейро, който мина встрани от вратата. В 35-ата минута "Ливърпул" организира страхотна бърза атака, при която Роберто Фирмино намери Коутиньо, а той се обърна и бързо подаде към Стъридж. Нападателят със страхотен външен фалц прати топката в далечния ъгъл на вратата на "Севиля" и откри резултата.

Малко след това "мърсисайдци" отново вкараха, но голът не бе зачетен заради засада на Стъридж.

Само 19 секунди след подновяването на играта "Севиля" изравни. Мариано Ферейра намери Кевин Гамейро пред вратата и французинът от близо изравни с осмия си гол в турнира този сезон.

Силните минути за андалусийците продължиха и в 59-ата минута Гамейро беизведен сам срещу Симон Миньоле, но не успя да вкара. Натискът все пак даде резултат и испанския тим стигна до второ попадение. Точен в 64-ата минута бе Коке, който завърши хубава комбинация между Витоло и Банега.

Дневник