Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп пое вината за загубата с 1:3 от "Севиля" във финала на Лига Европа и обяви, че отборът му ще се върне по-силен.

Червените водеха на почивката, но се сринаха през второто полувреме и "Севиля" спечели купата за трета поредна година. Това означава, че "Ливърпул" няма да играе в Европа следващия сезон.

"Показахме 50-60% от обичайното ни качество и трябва да го приемем. Аз съм отговорен за това представяне. Обещавам на всички, че ще го използваме, за да се върнем по-силни", обяви Клоп.

"Ливърпул" имаше шанс да играе в Шампионската лига при спечелване на трофея след попадението на Даниел Стъридж през първото полувреме. Но допуснатият гол 17 секунди след започването на второто полувреме положи началото на обрата за испанците.

"Ясно е, че първият гол оказа голямо влияние на играта ни. В този момент загубихме вяра в стила си на игра. От бързи и прости пасове преминахме към бавни и сложни. Разпаднахме се, вече не бяхме компактни. Веднъж или два пъти преди също се е случвало. След мача с "Челси" признах проблема", добави Клоп.

"Загубихме вяра. Видях гол. Опитахме се да го променим. Но не само отборът, а и публиката беше шокирана. В този момент всичко се промени. Имахме великолепна атмосфера до 1:1. След това "Севиля" пое контрола върху мача, а ние не се отбранявахме добре", каза той.

"Нямаше критики, говорих с играчите. Мисля, че неучастието ни в Шампионската лига трябва да се използва. Не става въпрос за размера на състава. Ще използваме времето да тренираме, за да станем по-добри. Опитът беше ключов", добави германецът.

Дневник