Първата ракета на България Григор Димитров нямаше късмет в жребия за "Ролан гарос" и ще играе срещу познат, но и неудобен съперник.

Хасковлията ще се изправи в първия кръг срещу сърбина Виктор Троицки, който е №24 в света и №22 в основната схема втория за годината турнир от Големия шлем.

Двамата се изправиха един срещу друг през януари във финала на турнира в Сидни. Тогава Димитров изпусна мачбол и в крайна сметка загуби драматично с 6:2, 1:6, 6:7 (7). В първия за годината турнир в Бризбейн те играха на осминафинал и българинът спечели с 5:7, 7:6 (6), 6:2.

При евентуална победа Димитров ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между американеца Денис Кудла и сърбина Душайн Лайович.

Българската представителка при дамите Цветана Пиронкова също ще има труден съперник на старта. Тя ще трябва да се изправи срещу италианката Сара Ерани, която е поставена под №16 в основната схема.

Българката има победа и две загуби срещу нея , като за последно двете играха на турнира в Доха. Тогава Ерани спечели с 1:6, 5:7, 6:3 в мач от първия кръг на надпреварата.

Дневник